Nyertes pályázattal köszöntjük a 2015-ös évet!

Egyesületünk a régóta szívén viseli a völgy értékeinek különböző módon történő gondozását, bemutatását, ápolását.

A tavalyi évben lehetőség nyílt arra, hogy e célunk hatékonyabb elérése érdekében forráshoz juthassunk. Elkészítettük a Hungarikum Bizottság által kiírt pályázatra projektünket, mely a (M)értékek Iskolája címet viseli.

A majdnem 2 millió Ft támogatásnak köszönhetően a helyi Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Általános Iskolával együttműködve, létrehozzunk egy iskolai értékőr klubot, ahol az érdeklődő diákok aktív részesei lehetnek a hungarikum mozgalomnak.

Megismerhetik az értékőri tevékenységet, műhelymunkák keretében elsajátíthatják a közösségi videózást, kisfilmeket készíthetnek a projekt során megrendezésre kerülő eseményekről, valamint a Nivegy-völgyi települések értékeiről.

Az iskola tanulói között meghirdetésre kerül egy a völgy értékeit a gyermekek szemével bemutató rajz- és fotópályázatra, melynek alkotásai különböző rendezvényeken kiállításra kerülnek.

A lelkes kis értékőrök bepillantást nyerhetnek a szomszédos Fejér megyében munkálkodó társaik tevékenységébe egy őszi tanulmányút keretében, valamint az „öreg” értékőrök részt vehetnek az I. Értékőr Szabadegyetemen, mely a Művészetek Völgye rendezvénysorozat idején továbbképzési jelleggel valósul meg.

Bízunk benne, hogy projektünkkel sikerül felkelteni a gyermekek és fiatalok figyelmét a hagyományok és értékek fontosságára, őrzésére, ápolására, hogy ők is továbbadhassák majd a náluknál is ifjabb generáció számára.

http://www.nakvi.hu/app/hungarikum/doc/hung2014c_nyertes.pdf

Kapcsolat

Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, Balatoncsicsó

8272, Balatoncsicsó Rozmaring u. 7.

Kérjük támogassa egyesületünk munkáját adója 1%-val.

Bankszámlaszámunk:

73200031-11294841

Számlavezető bank: Kinizsi Bank Zrt.