Támogatóink
Magyar Falu Program
Pajta program
VEB 2023

Gyereknap 2011.05.28.

Az idei évben immáron második alkalommal szervezte egyesületünk a Gyermek napi programokat.
A szombati rossz idő ellenére hősiesen megjelent a falu apraja és nagyja, hogy a vezér szavára megalakuljanak a „Nivegy-völgyi hordák”.

A 4 horda ősemberkéi különböző nehézségű feladatokkal tarkított túrán vettek részt, hogy megtalálják a völgyben ijesztegető HOMO NIVEGYVÖLGYIKUSZ-t. A túra sikeres volt, melynek tanúbizonyságáról a galéria képei is árulkodnak.

A délutáni sport- és kézműves foglalkozásokat sajnos a következő napra kellett átirányítani, de így is élményekben gazdag, kalandos rendezvény részesei lehettek. Az állomásokkal színesített pályán készíthettek csontnyakláncot, bőrerszényt, gyűjthettek gombákat, pattintott dárdahegyeket áshattak ki a homokból, majd halászatra hívtuk őket, sőt az őskor vadjaira is vadászhattak a bátor hordatagok. A nap végén pedig elkészültek az ősembereket és asszonyokat megörökítő fotók, melyek az alábbi galériában megtekinthetőek.

A bátor helytállást természetesen értékes díjakkal és névre szóló oklevelekkel jutalmazták a szervezők.
Az izgalmak levezetésére a Szarka Lala vezette táncházzal, a májusfa kidöntésével, majd az azt követő programokkal kedveskedtünk falunk ifjúságának.

Kapcsolat

Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, Balatoncsicsó

8272, Balatoncsicsó Rozmaring u. 7.

Kérjük támogassa egyesületünk munkáját adója 1%-val.

Bankszámlaszámunk:

10700189-67962532-
51100005

Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.

Adószám:

19383963-1-19

Nivegy-völgy

Balatoncsicsó látképe Magyarország egyik legkedveltebb régiójának rejtett, csendes völgyében, a Nivegy-völgyben, a Balatontól mindössze 5-7 km-re fekszik öt kis falu, Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon. Kilátás a Szent Balázs-hegyről A keresztbe-hosszába 6-7 kilométer kiterjedésű völgy egy csokorba gyűjtve magában hordozza a balatoni táj szinte minden jellegzetességét és értékét. Folytatás

hungarikum logo nca logo

Honlapunk a Civil szervezetek működésének támogatására 2010-ben kiírt pályázaton -NCA-KD-10-0633-as azonosítószámú szerződés alapján- elnyert forrás segítségével jött létre.