Támogatóink
Magyar Falu Program
Pajta program
VEB 2023

Veszprém-Balaton 2023
- Programjaink

Mindenkit szeretettel várunk programjainkon!
A részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a szervezők felé az alábbi elérgetőségek valamelyikén:
nivegyoroksegunk@gmail.com;
06/20/492-8535

Újrahasznosítás a Könyvek világában II. 2022.10.02.

2022. október 2-án újra megrendezésre került a CSICSÓI CSERE-BERE a Könyvek az újrahasznosítás világában elnevezésű tematikánk keretében. A borongós idő ellenére sokan ellátogattak a programra, ahol számos praktikát is kaptak meglévő ruházatunk védelmével kapcsolatosan, hogy ne kelljen idő előtt újat vásárolni és a fogyasztói társadalom elvárásainak „megfelelni”. A kiegészítő kézműves foglalkozás is természetesen az újrahasznosítás, Folytatás

A Hétmérföldes csizma 2022.09.30.

Szeptember utolsó napján egy igazán kedves, tanulságos ökomese részesei lehettünk. A Lara Mesék Társulat repített el minket a zene, a mese és a Hétmérföldes csizma segítségével a világ különböző tájaira. Az út során felhívta a gyerekek, fiatalok és régebb óta fiatalok figyelmét a környezetvédelem fontosságára, valamint arra, hogy MI egyenként is tudunk tenni Földünkért!?

Fűben, fában orvosság II. 2022.09.21.

2022. szeptember 21-én a tavaszi fűben, fában orvosság alcímű irodalmi túránkat folytattuk, hiszen ez az igény már akkor megfogalmazódott. A szeptemberi esős időjárás miatt rövidített útvonalon tudtunk haladni, így csak a kezdeteket lehetett dokumentálni. Most a gombáké volt a fő szerep, no meg az őszi verseké.

9. Alkoss! – Könyvek új élete 2022.09.09.

Kilencedik alkalommal találkoztunk az összművészeti foglalkozásainkon. Itt a könyvekből készítünk elsősorban valami D.I.Y. ajándék/dísztárgyat, de az is előfordul, hogy a könyvkészítés rejtelmeibe kapunk bepillantást. Egy korábbi alkalommal megtanulhattuk hogyan kell papírt készíteni, most viszont a könyvkötés műveletét leshettük el. Egészen pontosan a bőrből készült díszes könyvborító volt a cél. A maroknyi kis csapat nagyon élvezte Folytatás

Tudod, hogy nincs bocsánat 2022.09.08.

Földes László, művésznevén Hobo Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész zenével fűszerezett és különleges hangulatú József Attila-esttel ajándékozta meg a közönséget, amit Színház a Könyvek völgyében – Tudod, hogy nincs bocsánat címmel rendeztek Balatoncsicsón, a faluházban szeptember 8-án.

Toldi 2022.08.27.

2022. augusztus 27-én a Színház a Könyvek völgyében rendezvényünk következő műsora Boka Gábor előadásában a Toldi volt. Bizton mondhatjuk, hogy nem csak a gyerekek, de a felnőttek is igen élvezték, hiszen a művész az események minden mozzanatába bevonta a közönségét. Nagyon szépen köszönjük az élményt és biztosak vagyunk abban is, hogy mindenki megjegyezte miért ugrik Folytatás

8. Alkoss! – Könyvek új élete 2022.08.13.

Legutóbbi összművészeti eseményünk alkalmával ismét szép dolgokat alkottunk a könyvek felhasználásával. Viola hónapról hónapra érdekes megoldásokkal, izgalmas alkotásokkal rukkol elő. Izgatottan várjuk mi jöhet még az ősz folyamán. Gyertek és alkossatok Ti is velünk!

Újrahasznosítás a Könyvek világában 2022.07.23.

2022. július 23-án A „Könyvek az újrahasznosítás világában” című tematikánk keretében került megrendezésre a CSICSÓI CSERE-BERE. A tikkasztó hőség ellenére megteltek az asztalok könyvekkel, játékokkal, ruhákkal. A szervezők a fenntarthatóság fontosságára is felhívták a résztvevők figyelmét, akik élelmiszer és energiatakarékossági ötleteiket is feljegyezhették. A most gazdára nem lelt könyveket és játékokat a balatoncsicsói játszótéren helyeztük Folytatás

Oh a Balaton… 2022.07.16.

2022. július 16. Oh a Balaton… Ki korán kel, lelkes túrázó csapatot lel! Így jártunk mi is július 16-án, mikor az Ezerarcú Nivegy Túrák soron következő irodalmi sétáján vettünk részt. A völgy és a tó tényleg minden hónapban más-más arcát mutatja és remek feltöltődés mindezt megcsodálni. Az i-re a pontot pedig az elgondolkodtató versek, dalok; Folytatás

7. Alkoss! – Könyvek új élete 2022.07.09.

A sorban a 7. összművészeti műhelyben a résztvevők egy a könyvekhez elengedhetetlenül kapcsolódó, igen hasznos tárgyat készítettek mi másból, mint könyvből. Ez a tárgy pedig a könyvjelző! Szebbnél-szebb darabok készültek a maroknyi csapat kezei között, akik között új tagokat is köszönthettünk! Jó volt együtt alkotni, gyertek augusztusban is; remek szombat délelőtti elfoglaltság lesz!

Pünkösdi népszokások túra 2022.06.18.

2022. június 18. „Ezerarcú” Nivegy Túrák programunk ebben a hónapban is egy kis kincshez vezetett. A nagy meleg miatt korábban volt az eddigiekhez képest az indulás, de így is lelkes kis csapat indult el a templomtól. A pünkösdi népszokások ismertetőjében hallhattunk a liliomozásról és természetesen a pünkösdi király választásról és az ezzel járó jogcímekről. Utunk Folytatás

Muzsika a világ körül 2022.06.12.

2022. június 12-én a Színház a Könyvek völgye program keretén belül Halas Adelaida színművésznő repített el minket a világ több tájára, nagy városába a muzsika és a versek segítségével. Köszönjük a lélekemelő előadást!

6. Alkoss! – Könyvek új élete 2022.06.10.

Ezen a héten két csodás rendezvény is volt a Könyvek völgyében! Az elsőn a könyvmerítés titkait ismertük meg, avagy készíts magadnak könyvlapot, amit kedved szerint dekorálhatsz! Köszönjük!

Mese gólyalábakon 2022.05.28.

2022. május 28-án a Színház a Könyvek völgyében programsorozatunk 2. előadása a gyermekeknek szólt. Mese gólyalábakon, mely a klasszikus sztorit dolgozza fel, vagyis a jó mindig legyőzi a rosszat. Izgalmas, emlékezetes előadás a TrappTop Flotta gólyalábas utcaszínház kiváló előadóinak tolmácsolásában. Galériánk képekben meséli el a történetet.

5. Alkoss! – Könyvek új élete 2022.05.13.

Alkoss!!! programunk májusi beszámolójára kerítünk most sort. A kis csapat Viola vezetésével megint egy nemcsak dísz-, de használati tárgyként is kiválóan működő darabot alkotott. A főszereplő újra a könyv volt, hiszen lapjaival borítottuk táljainkat! Most is jó móka volt fülig ragasztósnak lenni! Íme a képgaléria! Gyertek és ALKOSSatok!

Beszámolók

Kapcsolat

Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, Balatoncsicsó

8272, Balatoncsicsó Rozmaring u. 7.

Kérjük támogassa egyesületünk munkáját adója 1%-val.

Bankszámlaszámunk:

10700189-67962532-
51100005

Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.