Támogatóink
VEB 2023

Kikelet a lyán, virág a szerelem, avagy tavaszi szél vizet áraszt 2022.03.19.

Harmadik alkalommal barangolt a Nivegy-völgy dimbes-dombos tájain a könyvek, az irodalom és a nemes borok jegyében az Ezerarcú Nivegy-túrák lelkes csapata.
Ezúttal az ébredő természet apropóján (Kikelet a lyán, virág a szerelem, avagy tavaszi szél vizet áraszt) a líra került előtérbe, de Böjtmás havának jeles napjáról , hagyományos rendjéről, az esztendő évkörében betöltött szerepéről is szó esett a túra során.
Balatoncsicsó határát elhagyva a „Kü-hegy” meredekén keresztül Szentantalfára, onnan a @Kisspince felé vezetett az útunk, majd Szent Balázst és Mocsárt érintve tértünk vissza a faluba.
Köszönet Kis Csabinak, akinek borai méltó kísérői voltak a felolvasott és énekelt verseknek, Schmidt Feri-Csicsónak, aki „utat mutatott” és legfőképpen a csapat minden tagjainak aki legyőzte a közel 10km-es távot!
Találkozunk áprilisban nem is olyan sokára!

Kapcsolat

Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, Balatoncsicsó

8272, Balatoncsicsó Rozmaring u. 7.

Kérjük támogassa egyesületünk munkáját adója 1%-val.

Bankszámlaszámunk:

10700189-67962532-
51100005

Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.

Adószám:

19383963-1-19

Nivegy-völgy

Balatoncsicsó látképe Magyarország egyik legkedveltebb régiójának rejtett, csendes völgyében, a Nivegy-völgyben, a Balatontól mindössze 5-7 km-re fekszik öt kis falu, Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon. Kilátás a Szent Balázs-hegyről A keresztbe-hosszába 6-7 kilométer kiterjedésű völgy egy csokorba gyűjtve magában hordozza a balatoni táj szinte minden jellegzetességét és értékét. Folytatás

hungarikum logo nca logo

Honlapunk a Civil szervezetek működésének támogatására 2010-ben kiírt pályázaton -NCA-KD-10-0633-as azonosítószámú szerződés alapján- elnyert forrás segítségével jött létre.