Támogatóink
VEB 2023

Nivegy-völgy a Könyvek-völgye 2022.07.23.

Az 5 települést magába foglaló Nivegy-völgy idén is csatlakozik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozathoz. A „Nivegy-völgy a Könyvek-völgye” elnevezésű különböző tematikák köré épülő programsorozattal az Örökségünk Hagyományőrző Egyesület pályázott 2021. októberében. 

Célunk a térség kulturális fejlesztése a lakosság igényeihez igazodva, a helyi közösségek megerősítése, értékeink megismertetése és szezonon kívüli minőségi programok kínálása.

A balatoncsicsói Faluház felújítása után ideális helyszínt nyújt a 2022-es év programjai számára. Otthona a helyi közösségek alkotói tevékenységeinek és olyan kulturális eseményeknek, amikhez a völgyiek csak ritkán juthatnak. Itt találkoznak a fiatalok az idősekkel, akik átadják tudásukat gasztronómiáról, összművészeti műhelyfoglalkozásokról, vagy a kincseinkről.

A 2022-es évre eltérő témájú, de mégis összekapcsolható esemény-sorozatot terveztünk. Programjaink az összművészet, a gasztronómia és a színművészet, illetve az érték-séták köré épülnek. Választott témáinkban már évek óta rendezünk eseményeket, de így még nem valósultak meg. Az összefonódás hiányzott, az a láncszem, mely mindegyik esetében megjeleníthető. Ez a láncszem a KÖNYV!

Kapcsolat

Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, Balatoncsicsó

8272, Balatoncsicsó Rozmaring u. 7.

Kérjük támogassa egyesületünk munkáját adója 1%-val.

Bankszámlaszámunk:

10700189-67962532-
51100005

Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.

Adószám:

19383963-1-19

Nivegy-völgy

Balatoncsicsó látképe Magyarország egyik legkedveltebb régiójának rejtett, csendes völgyében, a Nivegy-völgyben, a Balatontól mindössze 5-7 km-re fekszik öt kis falu, Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon. Kilátás a Szent Balázs-hegyről A keresztbe-hosszába 6-7 kilométer kiterjedésű völgy egy csokorba gyűjtve magában hordozza a balatoni táj szinte minden jellegzetességét és értékét. Folytatás

hungarikum logo nca logo

Honlapunk a Civil szervezetek működésének támogatására 2010-ben kiírt pályázaton -NCA-KD-10-0633-as azonosítószámú szerződés alapján- elnyert forrás segítségével jött létre.