Támogatóink
Magyar Falu Program
Pajta program
VEB 2023

Sváb interaktív főzőtanfolyam – 2022. 01. 29.

2022. január 29-én szombaton a balatoncsicsói Faluház terme készen állt arra, hogy fogadja a sváb interaktív főzőtanfolyam részvevőit. A terem egyik sarkában magyar retro és német nyelvű szakácskönyvek feküdtek kiállítás céljából, amit két vendég tovább bővített saját tulajdonú köteteikkel. Ugyanezen asztalon kapott helyet az esti fogáshoz felajánlott helyi borászat – Szabó és Fia Borpince – három palackozott bora is egy Borkalauz társaságában. A helyiséget sváb régi konyhai eszközökkel és a magyarországi svábság szimbolikus fűszernövényével, rozmaringgal díszítettük. A házigazdák kékfestő anyagból készített kötényben várta az érdeklődőket.

A vendégeket Tihanyiné Baki Zsuzsanna moderátor avatta be a tanfolyam előzményeibe, terveibe, céljaiba. Az örömfőzés lehetőségéből mindenki kivette a részét. Az elkészült sváb–magyar töltött káposztát az autentikusan terített asztaloknál közösen fogyasztottuk el. Estébe nyúló jókedvű receptcsere és beszélgetés kerekedett a program végére. Igazi közösségépítés!

Kapcsolat

Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, Balatoncsicsó

8272, Balatoncsicsó Rozmaring u. 7.

Kérjük támogassa egyesületünk munkáját adója 1%-val.

Bankszámlaszámunk:

10700189-67962532-
51100005

Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.

Adószám:

19383963-1-19

Nivegy-völgy

Balatoncsicsó látképe Magyarország egyik legkedveltebb régiójának rejtett, csendes völgyében, a Nivegy-völgyben, a Balatontól mindössze 5-7 km-re fekszik öt kis falu, Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon. Kilátás a Szent Balázs-hegyről A keresztbe-hosszába 6-7 kilométer kiterjedésű völgy egy csokorba gyűjtve magában hordozza a balatoni táj szinte minden jellegzetességét és értékét. Folytatás

hungarikum logo nca logo

Honlapunk a Civil szervezetek működésének támogatására 2010-ben kiírt pályázaton -NCA-KD-10-0633-as azonosítószámú szerződés alapján- elnyert forrás segítségével jött létre.