2022. január 29-én szombaton a balatoncsicsói Faluház terme készen állt arra, hogy fogadja a sváb interaktív főzőtanfolyam részvevőit. A terem egyik sarkában magyar retro és német nyelvű szakácskönyvek feküdtek kiállítás céljából, amit két vendég tovább bővített saját tulajdonú köteteikkel. Ugyanezen asztalon kapott helyet az esti fogáshoz felajánlott helyi borászat – Szabó és Fia Borpince – három palackozott bora is egy Borkalauz társaságában. A helyiséget sváb régi konyhai eszközökkel és a magyarországi svábság szimbolikus fűszernövényével, rozmaringgal díszítettük. A házigazdák kékfestő anyagból készített kötényben várta az érdeklődőket.
A vendégeket Tihanyiné Baki Zsuzsanna moderátor avatta be a tanfolyam előzményeibe, terveibe, céljaiba. Az örömfőzés lehetőségéből mindenki kivette a részét. Az elkészült sváb–magyar töltött káposztát az autentikusan terített asztaloknál közösen fogyasztottuk el. Estébe nyúló jókedvű receptcsere és beszélgetés kerekedett a program végére. Igazi közösségépítés!