Támogatóink
Magyar Falu Program
Pajta program
VEB 2023

„(M)értékek iskolája” projekt záró rendezvény

Hát ez is eljött. Véget ért egy programokban, élményekben, értékekben gazdag fél év.
Nagyon jó volt VELETEK!!!

2015. október 28-án délután tartottuk meg a pályázatunkat lezáró eseményt. Nagy izgalommal vártuk, hogy vajon eljönnek? Vajon jól fogják magukat érezni? Sikerül úgy bemutatnunk, ahogy megéltük? Ilyen és ehhez hasonló kérdések, érzések kavarogtak bennünk. Majd elkezdtük.

Szép számmal jelentek meg meghívottjaink, akik között értékőrök, az iskola képviselői, értéktár bizottsági tagok, polgármesterek is voltak.
Rendezvényünk helyszínén egy épp működő kiállítás is megtekinthető volt, amely a nivegy-völgyi 5 falucska önkormányzatainak elmúlt 25 évét mutatta be. E gyűjtemény is bizonyítja, hogy itt e kis völgyben mindig jól működő közösségi élet volt, ahol az értékek számítottak.

Jó hangulatú délután kerekedett, melyben szóban és legfőképpen filmen elmeséltük, hogy mi minden történt velünk. A fiatalok is visszaidézték élményeiket és megosztották velünk, hogy miért tartják fontosnak az értékőri tevékenységet. Jó volt hallani, hogy a számos buli mellett, melynek részesei lehettek a programban való részvétel révén, ma már teljesen másként néznek lakóhelyükre. Fiatal nagykövetei lettek/lesznek a Nivegy-völgynek.

A KÖSZI bázis munkatársai is megtiszteltek minket jelenlétükkel és meglepetés programunk keretében értékőrré avatták kis csapatunk új tagjait! Így már összesen 14 értékőr munkálkodik kis völgyünkben.

Ifjoncaink

Ajkai Kíra
Altner Dorottya
Bujáki Adrián
Horváth András
Horváth Nikoletta
Horváth Viktória
Selejó Tibor
Szafner Zoltán
Viczai Márk

„Öregjeink”

Scher Noémi
Schmidt Barnabás
Selejó Rebeka
Tihanyi Júlia
Tihanyi Kata

Záró akkordként együtt megnéztük az egész projektet átölelő kisfilmet, majd kötetlen beszélgetés és falatozás közben tervezgettük a jövőt, a folytatást.

ÉRTÉKEKRE FEL!!!

A rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával jött létre.

Kapcsolat

Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, Balatoncsicsó

8272, Balatoncsicsó Rozmaring u. 7.

Kérjük támogassa egyesületünk munkáját adója 1%-val.

Bankszámlaszámunk:

10700189-67962532-
51100005

Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.

Adószám:

19383963-1-19

Nivegy-völgy

Balatoncsicsó látképe Magyarország egyik legkedveltebb régiójának rejtett, csendes völgyében, a Nivegy-völgyben, a Balatontól mindössze 5-7 km-re fekszik öt kis falu, Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon. Kilátás a Szent Balázs-hegyről A keresztbe-hosszába 6-7 kilométer kiterjedésű völgy egy csokorba gyűjtve magában hordozza a balatoni táj szinte minden jellegzetességét és értékét. Folytatás

hungarikum logo nca logo

Honlapunk a Civil szervezetek működésének támogatására 2010-ben kiírt pályázaton -NCA-KD-10-0633-as azonosítószámú szerződés alapján- elnyert forrás segítségével jött létre.