Támogatóink
Magyar Falu Program
Pajta program
VEB 2023

Magyar Falu Program
- Programjaink

Toldi Fantázia – Zámori Eszti – 2022. 06. 21.

A performansz a dzsentrifikáció folyamatának fő szereplőivel foglalkozik egy kortárstánc mű keretében. A tipikus karakterek saját koreográfiájuk szerint töltik ki a rendelkezésükre álló teret, majd a performansz során interakcióba lépnek egymással: a  különböző térhasználat során létrejövő konfliktusok  lehetséges megoldási variációit kínálják fel a nézőknek. Ezáltal gondolkodásra ösztönöznek, párbeszédeket indíthatnak el a helyi szereplők között. A Folytatás

Amatőr festők kiállítása – Kónyi Andrea és Varga Judit

Júniusban két nivegy-völgyi amatőr festőnő is bemutatkozott egy kiállításon a Nivegy Házban. Akvarell és olajfestményeket, valamint a plein air festészet műveit csodálhattuk meg. Művészetükhöz az ihletet a természeti jelenségek, a Balaton, a Balaton-felvidék adja. Kónyi Andrea balatoncsicsói és Varga Judit óbudavári hölgyek képei igazán magával ragadóak!

Sváb főzőtanfolyam – 2022. 12. 04.

Az Adventi rendezvénysorozat részeként ezen a napon a főszakácsok hívták meg a résztvevőket és a falu lakosságát.

Sváb főzőtanfolyam – 2022. 11. 19.

Novemberben egytálétel került az asztalra. A sváb töltött paprika igazán izgalmas ízvilágú. Hozzá illő bort a Hollósy Pincészettől kaptunk.

Sváb főzőtanfolyam – 2022. 10. 29.

A kis csapat újra egy igen ízletes menüt varázsolt az asztalra. A krumplis sterc és a bableves elkészítése jó hangulatban telt e boróngos délutánon.

Sváb főzőtanfolyam – 2022. 09. 17.

Sváb főző-tanfolyamunkon szeptember 17-én egy igazán különleges ízvilágú menüt készített a kis csapat. A szüret első havában természetesen a szőlőhöz kapcsolódó étket kóstolhattunk. A szőlőlevélbe töltött husi és mellé a pikáns szőlőmártás! Hmmmmm! A leves pedig frenetikus! Nagyon szépen köszönjük főszakácsainknak és az ügyes kiskuktáknak!

Sváb főzőtanfolyam – 2022. 08. 27.

Nyárbúcsúztató – augusztus 27. – rendezvényünkön a Sváb konyha régi ízeivel vártuk a vendégeket. Sok szorgos kéz készítette a 4 tyúk felhasználásával megfőtt húslevest és a speciális levesbetétet, melyet még az Európai Unió is „regionális különlegességnek” ismerte el, és megjegyezte, hogy az étel jelentős Baden-Württemberg kulturális öröksége szempontjából. Ez az intézkedés védelmet nyújt az étel Folytatás

Sváb főzőtanfolyam – 2022. 07. 23.

Sorban a 7. gasztronómiai programunkon igazi érdekességet készítettünk. Isteni finom lett, de mindenki csodálkozva nézte a hozzávalókat, melyek külön-külön ízletesek, de együtt el sem tudtuk képzelni milyen lesz. Folytatás augusztusban! A részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Sváb interaktív főzőtanfolyam – 2022. 06. 25.

Júniusi sváb főzőtanfolyamunkon sváb csirkelevest (zöldség nélkül, sok szegfűbors, szaggatott nokedli) és kukoricaprószát készítettünk szilvalekvárral! A Péringer Családi Pincészet finom borait kortyoltuk mellé, ezúttal is hangulatos délutánt töltöttünk együtt!

Sváb interaktív főzőtanfolyam – 2022. 06. 04.

Június hónap sváb konyhája leköltözött a játszótérre és a falu apraja-nagyja kivette részét a munkából. Az ínycsiklandozó menü: csülkös babgulyás, knédli és desszertként palacsinta. Az ételhez a balatoncsicsói MO-VA családi pincészet borait kóstolhatták meg program résztvevői.

Sváb főzőtanfolyam – 2022. 04. 23.

Az áprilisi főző tanfolyamon ezúttal egy hétköznapi menü került elkészítésre. Füstölt oldalassal gazdagított lencseleves mellé mácsik és túrós metélt került az asztalra. Rózsika és Zsuzsika avatta be a lelkes látogatókat a házi gyúrt tészta elkészítésének (nem is olyan egyszerű) rejtelmeibe. Scher Zoltán Scherzo névre keresztelt finom olaszrizlingjét kóstoltuk a vacsorához, majd ismét jóízű beszélgetéssel zártuk Folytatás

Sváb interaktív főzőtanfolyam – 2022. 03. 26.

Harmadik alkalommal is szép számmal gyűltünk össze, régi tagok és új érdeklődők, hogy egy finom, kiadós káposztás étellel lezárjuk a téli ételsort. Az @Antmann Pince remek borait fogyasztottuk hozzá.

Sváb interaktív főzőtanfolyam – 2022. 02. 26.

2022. 02. 26-án 3 kis boszi várta a Sváb interaktív főzőtanfolyamra jelentkezőket. A konyha hamar megtelt a tanoncokkal, akik lelkesen készítették a mai étkeket. A 23 fős csapat savanyú krumplilevest tojással, valamint aludttejes fánkot varázsolt a tányérokba. Hmmmm, fincsi. Az ételekhez az innivalót a Végh Testvérek Borálda biztosította. Ettünk-ittunk, jót mulattunk farsang farka 2022.

Sváb interaktív főzőtanfolyam – 2022. 01. 29.

2022. január 29-én szombaton a balatoncsicsói Faluház terme készen állt arra, hogy fogadja a sváb interaktív főzőtanfolyam részvevőit. A terem egyik sarkában magyar retro és német nyelvű szakácskönyvek feküdtek kiállítás céljából, amit két vendég tovább bővített saját tulajdonú köteteikkel. Ugyanezen asztalon kapott helyet az esti fogáshoz felajánlott helyi borászat – Szabó és Fia Borpince – Folytatás

Kapcsolat

Örökségünk Hagyományőrző Egyesület, Balatoncsicsó

8272, Balatoncsicsó Rozmaring u. 7.

Kérjük támogassa egyesületünk munkáját adója 1%-val.

Bankszámlaszámunk:

10700189-67962532-
51100005

Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.

Adószám:

19383963-1-19

Nivegy-völgy

Balatoncsicsó látképe Magyarország egyik legkedveltebb régiójának rejtett, csendes völgyében, a Nivegy-völgyben, a Balatontól mindössze 5-7 km-re fekszik öt kis falu, Balatoncsicsó, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa és Tagyon. Kilátás a Szent Balázs-hegyről A keresztbe-hosszába 6-7 kilométer kiterjedésű völgy egy csokorba gyűjtve magában hordozza a balatoni táj szinte minden jellegzetességét és értékét. Folytatás

hungarikum logo nca logo

Honlapunk a Civil szervezetek működésének támogatására 2010-ben kiírt pályázaton -NCA-KD-10-0633-as azonosítószámú szerződés alapján- elnyert forrás segítségével jött létre.